Hjälpcenter

Så funkar appen

Varför ska jag använda Relate Date?

Genom att använda Relate Date är du med och bidrar till att leda en samhällsförändring kring hur vi ser på dejting och relationer i dagens samhälle!

I dag är vi i kontakt med fler människor än någonsin, men tyvärr är våra relationer oftast ytliga och fyllda med distraktioner. Vi missar den djupa mänskliga kontakt som ger meningsfullhet och tillfredsställelse. I Relate Date får du de bästa verktygen och kunskapen för hur du kan börja dejta bättre redan idag!

Hur väljer Relate Date profiler till mig?

För att träffa människor som har liknande syn på livet som dig matchas du med profiler som delar dina värderingar, kärleksspråk och intressen. Först prioriteras de som är en exakt match och sedan visas även liknande matcher.

Du kan få mer exakta matchningar om du ställer in fler filter, och sätter avstånd som dealbreaker. Detta ger dig färre men mer exakta matchningar.

Hur relaterar och matchar jag?

Hittar du någon bland dina dagliga profiler som du är nyfiken på? Skicka en Relate! Ser du någon som känns extra speciell? Klicka på det lila hjärtat i profilen för att relatera med ett meddelande. Du kan skicka ett Relate-meddalande om dagen men obegränsat med vanliga Relates.

När den du relaterat till svarar på din relate, eller om du svarar på en relate, så har ni en match. Dags att utforska vad som gjorde dig nyfiken på personen!

Trivselregler

Var dig själv

Var sann med vem du är, se till att bilder, ålder och texter speglar den du är idag.

Visa respekt

Respektera andra genom att alltid hålla god ton och avsluta pågående chattar. Ett enkelt "Jag känner inte att jag kommer att klicka med dig" räcker långt!

Var försiktig

Var inte för snabb med att lämna ut personlig information tex telefonnummer, instagramkonto, facebook osv.

Håll det säkert

Vi är alla en del av att värna om tryggheten för alla i appen. Ser du dåligt beteende eller misstänkt scammer? Rapportera det till oss!

Om scammers

Var extra vaksam om en person:

 • Inte är i Sverige ”för tillfället”
 • Vill lämna appen och chatta på tex WhatsApp
 • Inte finns på någon social media plattform
 • Skriver på engelska eller Google-översatt Svenska
 • Pratar om pengar tex investeringar eller akuta lån.

💜 Tack för att du hjälper andra känna värme och trygghet när de träffar dig i Relate Date.

Teknisk support

Hur pausar/raderar jag mitt konto?

Pausa ditt konto - Gör ditt konto osynligt för nya profiler. Du kommer fortfarande kunna chatta med nuvarande matchningar, göra ändringar på din profil och utforska dina värderingar för personlig utveckling. Pausa ditt konto genom att gå till kugghjulet uppe i högra hörnet och klicka ur "Visa min profil".

Radera ditt konto - Att enbart radera Relate Date appen raderar inte ditt konto hos oss. Gå till appens hjälpcenter (kugghjulet uppe i högra hörnet) scrolla ner och välj "Radera konto". Detta raderar din profil och dina personuppgifter hos Relate i enlighet med GDPR.

Har du premium? - Att radera ditt konto/pausa ditt konto/ta bort appen avslutar inte pågående prenumeration av premium. Detta behöver du göra separat på ditt konto i din appbutik för att slippa betala för något som du inte använder.

Hur avslutar jag min provperiod?

Om du inte avslutar den pågående provperioden kommer den övergå i en rullande prenumeration.

Gå till kontot på din appbutik, tryck på din profilikon uppe till höger och gå in på dina prenumerationer. Avsluta den pågående provperioden på Relate Date för att sedan ha kvar premiumfunktionerna till sista datumet för perioden.

Gå till AppStore

Gå till Google Play

OBS! Att enbart radera/pausa ditt konto och ta bort appen avslutar inte pågående prenumeration av premium! Detta behöver du göra separat på ditt konto i din appbutik för att slippa betala för något som du inte använder.

Appen strular, vad kan jag göra?

Checklista för åtgärder att göra själv:

 • Kontrollera så du har bra internetuppkoppling
 • Kolla i din appbutik så du har senaste versionen av appen
 • Starta om appen
 • Radera appen och ladda ner den igen
 • Kolla så du har senaste OS på din telefon
 • Starta om din telefon

Om problemet kvarstår, gå till appens hjälpcenter och välj "Rapportera ett problem". Där förklarar du ditt problem så detaljerat du kan, skicka gärna med en skärmavbild eller skärminspelning, så hjälper vi dig.

Hur kan jag kontakta er?

Om du behöver hjälp med ditt konto så går du till appens Hjälpcenter och trycker på "Rapportera ett problem" (backa två steg så är du där!)

Har du en fråga eller feedback är du välkommen att mejla till oss på hello@relate-app.com