Få hjälp med Relate Date

Vanliga frågor

Vad betyder Relate?

Verbet "Relate", alltså "att relatera" betyder att förstå någon annans situation eller synsätt.

Att känna igen sig i någon annan för att man själv har haft en liknande upplevelse eller känsla. Detta skapar en känsla av samhörighet och djupare kontakt.

I vårt fall handlar det om att relatera till värderingar och att känna igen sig i vad någon annan tycker är viktigast i livet.

Appen finns inte i min stad, vad gör jag?

Hang in there! 🦥

Sakta men säkert sprider sig Relate Date i Sverige. Genom att hänga kvar i appen märker du när fler i din stad hittar hit! Öppna appen regelbundet, så missar du inga nya profiler som hittat hit. Följ oss på Instagram och håll dig uppdaterad om när vi lanserar i din stad!

Sålänge kan du förbereda dig på en relation genom att ta del av appens verktyg för att lära känna dig själv bättre. Du kan också prova Relate Spelet för att fördjupa dina nuvarande relationer.

Varför är dagens profiler så långt ifrån mig?

Appen utgår från platsen du befinner dig på just nu och visar dig de profiler i närheten som matchar med dig på gemensamma värderingar, preferenser och filter.

Du kan filtrera på maxavstånd, då letar appen främst inom den angivna radien. Om inga profiler finns att matcha i närheten så letar appen längre bort.

Om du väljer till “Dealbreaker” så letar appen inte efter profiler utanför det angivna avståndet.

Varför får jag inga dagliga profiler?

Eftersom appen fortfarande växer så kan det vissa dagar finnas färre antal profiler i appen. Denna begränsning kan vara kopplad till orten du bor på, snäva filter, åldersgrupp osv. Observera också att antalet profiler kan variera då det dagligen ansluter sig nya användare över hela Sverige.

Hur ändrar jag min stad?

Din hemstad kan du själv fylla i redigeringsvyn av din profil.

Din stad hämtas från telefonens platsinsinformation. Om du behöver uppdatera din platsinformation kan du göra detta genom att gå till telefonens egna inställningar. Leta upp Relate Date appen och justera platsinställningen till att “fråga nästa gång appen används”.

Hur avslutar jag provperioden på premium?

Om du inte avslutar den pågående provperioden kommer den övergå i en rullande prenumeration på premium.

Gå till kontot på din appbutik och titta på dina prenumerationer. Avsluta den pågående provperioden på Relate Date för att sedan ha kvar premiumfunktionerna till sista datumet för perioden.

Gå till AppStore

Gå till Google Play

Tänk på att ta beslut på de som Relaterat till dig då dina relates inte längre kommer synas när ditt konto övergår till gratis medlemsskap.

OBS! Att enbart radera ditt konto/pausa ditt konto/ta bort appen avslutar inte pågående prenumeration av premium! Detta behöver du göra separat på ditt konto i din appbutik för att slippa betala för något som du inte använder.

Teknisk support

Hur ändrar jag språk?

Du kan välja mellan språken svenska och engelska i appen. För att byta språk i appen klickar du på kugghjulet uppe i högra hörnet och hittar där valet “Språk”.

Hur ändrar jag min ålder?

Har du råkat ange fel ålder? Skicka ett mejl till oss på hello@relate-app.com och bifogad en bild på din ID-handling samt ange telefonnummret du skapade ditt konto med, så fixar vi resten!

Jag har tappat bort inloggningen till mitt konto!

Om du har skapat ett nytt konto för att du tappat bort inloggningen till det gamla så kan du anmäla detta till oss genom appens hjälpcenter och “Rapportera ett problem”. Förklara ditt problem och ange vilket telefonnummer som du registrerade ditt gamla konto på, så raderar vi det åt dig!

Hur raderar jag mitt konto?

Du kan radera ditt konto i appen genom att klicka på kugghjulet uppe i högra hörnet och i appens hjälpcenter välja "Radera konto". Din feedback är mycket viktig för oss, så berätta gärna varför du väljer att lämna appen.

Om du bara vill pausa ditt konto ett tag kan du göra ditt konto osynligt för nya profiler. Du kommer fortfarande kunna chatta med nuvarande matchningar, göra ändringar på din profil och utforska dina värderingar för personlig utveckling. Pausa ditt konto genom att gå till kugghjulet uppe i högra hörnet och klicka ur "Visa min profil".

OBS! Att radera ditt konto/pausa ditt konto/ta bort appen avslutar inte pågående prenumeration av premium. Detta behöver du göra separat på ditt konto i din appbutik för att slippa betala för något som du inte använder.

Appen fungerar inte som den ska, vad ska jag göra?

Checklista för åtgärder att göra själv:

 • Kolla i din appbutik så du har senaste versionen av appen
 • Starta om appen
 • Radera appen och ladda ner den igen
 • Kolla så du har senaste OS på din telefon
 • Starta om din telefon

Om problemet kvarstår, går du till appens hjälpcenter och väljer "Rapportera ett problem". Där förklarar du ditt problem så detaljerat du kan, skicka gärna med en skärmavbild eller skärminspelning, så hjälper vi dig.

Premium

Vad ingår i premiumversionen av appen?

Utöver alla delar i gratisversionen av appen kan du i premiumversionen också:

 • Se alla profiler som har relaterar till dig
 • Se alla dagligt utvalda profiler innan du tar ett beslut på dem
 • Få fler dagliga profiler
 • Justera dina preferenser för lägsta antalet gemensamma värderingar du vill dela med dina föreslagna profiler
 • Se hela värderingsträdet för dina föreslagna profiler, de människor som relaterar till dig och för dina matchningar.
 • Filtrera på andra preferenser så som: längd, rökning, alkoholvanor, yrke, utbildning, barn och familjeplaner

Hur avslutar jag min prenumeration?

Öppna din appbutik och gå till ditt konto för att se dina prenumerationer. Avsluta den pågående provperioden på Relate Date för att sedan ha kvar premiumfunktionerna till sista datumet för perioden.

Gå till AppStore

Gå till Google Play

Tänk på att ta beslut på de som Relaterat till dig då dina relates inte längre kommer synas när ditt konto övergår till gratis medlemsskap.

OBS! Att enbart radera ditt konto/pausa ditt konto/ta bort appen avslutar inte pågående prenumeration av premium! Detta behöver du göra separat på ditt konto i din appbutik för att slippa betala för något som du inte använder.