Relate Love Lab #17

Relate Love Lab #17

Att hitta vägen tillbaka till kärlek efter en tillfällig inre storm

Relates populära onlineserie för alla som vill bli bättre på romantiska relationer
1 DEC 2021 19-20LIVE PÅ ZOOM

En kväll om kontakt och avbrott. Att hitta vägen tillbaka till kärlek efter en tillfällig inre storm.

Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.

Med inspiration från dessa ord av poeten Rumi kommer vi under kvällen att utforska den ljuva konsten i kontakt och kärlek. Med oss själva och andra. Vi utforskar vad som ofta kommer i vägen och hur vi kan träna på att komma tillbaka efter tillfälliga avbrott. Vilket ofta är i situationer när våra omedvetna, mer sårbara och ännu ointegrerade delar av oss själva tar över och gör att vi agerar på mindre kontaktfrämjande sätt. Kontakten och kärleken som nyss var där kan plötsligt kännas helt borta. Inom psykologin benämner och förstår man dessa processer som försvar och överlevnadsstrategier som vi utvecklat och behövt för att navigera och klara oss i tidigare relationer.

Vi kommer under kvällen att reflektera kring hur man kan känna igen, ta ansvar för och hjälpa sina ofta yngre mer reaktiva delar att känna sig mer trygga. Och på så vis bli sin egen bästa förälder. Med utgångspunkt i bland annat anknytningsteori och den terapeutiska modellen IFS (Internal Family Systems).

Under kvällen kommer du bland annat att

  • Lära dig mer om hur du kan känna igen och ta hand om dina mer sårbara delar, som ofta kommer i vägen för kontakt och kärlek.
  • Få möta och vara i gemenskap med andra som också värdesätter närande relationer.
  • Få testa övningar som handlar om att komma tillbaka till närvaro, kontakt och kärlek. Små knep som du kan börja använda dig av i din vardag.

Om Relate Love Lab

Vi tror att framgång i romantiska relationer börjar hos dig själv - med förståelse för dina behov, värderingar och beteendemönster i en relation. Därför har vi startat en inspirerande utbildningsserie med fristående online-event tillsammans med erfarna psykologer och relationsexperter för att hjälpa dig bli mer medveten om hur du är och vad du vill ha och behöver i en relation, tillsammans med förmågan att kunna uttrycka detta.

Varje event i The Love Lab har ett specifikt tema där vi blandar den senaste relationsforskningen med praktiska övningar, mindfulness, reflektioner och verktyg för att du ska bli bättre på relationer.

Om kvällens talare

Varannan vecka bjuder vi in en till två talare som får dela med sig om sina kunskaper, erfarenheter och övningar i ett ämne som dom väljer tillsammans med oss.

Josefine Yrjans

Josefine Yrjans

Legitimerad Psykolog

Josefine har ett stort intresse för kärlekens psykologi. Hur vi relaterar, samspelar, kommunicerar och skapar känslomässiga band till varandra. Det vill säga hur vi ”gör kärlek”. Vad som främjar och vad som hämmar.

Hon har under fler år jobbat terapeutiskt med par, familjer och enskilda individer. Och sett hur relationer och dess kvalité alltid finns med som en central del av en människas liv och mående. Många av oss har inte fått tillräcklig vägledning, sett eller fått erfara hur man skapar och bibehåller tillitsfulla, autentiska och närande relationer. Jag vill därför bidra med att göra psykologisk kunskap mer tillgänglig och visa på färdigheter och förhållningssätt som hjälper oss att fördjupa våra relationer och utvecklas som människor.

Tillsammans med Relate har Josefine skapat par-appen Relate Boost. Ett digitalt stöd för partners som vill stärka och fördjupa sin relation. Hon erbjuder både coaching, individ- och parterapi online. Mer om henne hittar du på hennes hemsida josefineyrjans.com.

Sagt om Relate Love Lab

”Vad jag fick ut av kvällen? Hopp. Rörd till tårar bara av tanken.”

”Såååå givande! 🙏💕🌈 TACK! ❤️”

”Sårbart, upplysande, bra tips och värme. Det gav verkligen något!”

”Väldigt starkt! 🙏😭♥️🌟”

”väldigt fint och inspirerande”

"Tack för att ni skapar ett så tryggt, lärorikt och underbart space! Jag känner mig redan lite tryggare där jag har osäkerheter och utmaningar - och är så nyfiken på att utforska mer fokuserat nu efter dom frågor som ni ställde och alla bra tips! ❤️"

"Behaglig och inkännande känsla av detta. Bra upplägg med föreläsningar varvat med korta egna övningar, både reflekterande och praktiska."

"Första gången jag deltar och visste inte vad jag skulle vänta mig, men jag tyckte detta var väldigt värdefullt. Tycker det är jätteskönt att veta att andra även har samma frågor och funderingar och att man kan ta del av andra personers tankar kring det."

Relate

Om Relate

Relate är ett tankeledande relationsbolag med syfte att hjälpa människor till hälsosammare och mer meningsfulla relationer.

Appen Relate Boost hjälper er som par att utveckla er relation genom dagliga forskningsbaserade utmaningar. Appen Relate Date hjälper dig som är singel att hitta någon baserat på dina värderingar. Relationspodcasten Så Kan Det Gå ger dig inspiration och tips för sundare, mer hållbara relationer. Välkommen till Relates värld - välkommen till ett liv med bättre relationer - för kvalitén på våra relationer sätter kvalitén på våra liv!