Relate Love Lab #11

Relate Love Lab #11

Varför är det alltid fel på din partner eller date?

Relates populära onlineserie för alla som vill bli bättre på romantiska relationer
19 MAJ 2021 19-20LIVE PÅ ZOOM

Välkommen till Relate Love Lab - en plats för alla (singlar som par) som vill lära sig mer om hur man bygger meningsfulla och hälsosamma relationer som håller i längden.

Häng med oss och våra relationsexperter och psykologer varannan onsdag på en utforskande och lärande resa med olika teman kring romantiskt relationsbyggande. Tankeväckande och reflektiva kvällar med nya insikter som hjälper dig som singel att navigera i sökandet efter en partner, och er som par att bygga en än mer meningsfull och hållbar relation.

Eventet är gratis och sker live över Zoom (du får länk på email när du registrerar dig). Tillfällena är fristående utan ordning och 100% opt-in (går bra att bara titta på).

#11: Varför är det alltid fel på din partner eller date? Med Malin Rapp

Denna kväll gästas vi av hjärn- och lyckoforskningsexperten Malin Rapp, som kommer att lära oss om självledarskap och hur det kan hjälpa oss att ha bättre och mer hälsosamma romantiska relationer.

Vad är sjävledarskap? Och vilka effekter har det på relationen till oss själva och andra? Hur kan vi på ett klokt sätt utveckla en optimal relation till oss själva för att må och fungera bättre i våra relationer? Och samtidigt öka vårt lärande? En del av självledarskap handlar om att skapa en trygg inre miljö som hjälper oss att släppa våra försvarsmekanismer och se vårt eget ansvar för situationen - vi blir mer lyhörda och tar mer välgrundade beslut i linje med vad som är viktig för oss.

Forskare har länge varit intresserade av hur människors tankar och känslor om sig själva påverkar deras relationer. Det har argumenterats att de som har en respekt och acceptans för sig själva har mer tillfredsställande, ömsesidiga och välfungerande relationer. Det handlar om konsten att vara snäll mot sig själv, vilket många inte kan föreställa sig. Inte minst för att vi associerar det med sådant som står på hjärtformade stenar. ”Du måste vara schysst mot dig själv, bli din egna bästa vän” Jo tack, vi har hört den förr. Men vad innebär det?

Under denna spännande kväll med Malin, aktuell med en ny studie om effekterna av självledarskap, får du ta del av nya perspektiv från forskningen om vad som på riktigt gör skillnad när vi ska träna på vår relation till oss själva för att må bra i våra relationer och våra komplexa liv.

Under kvällen kommer du att få lära dig:

  • Om mekanismerna bakom dömande och kritiserande mot en partner eller dejt
  • Om självledarskap, och hur det kan påverka relationen till oss själva och andra
  • Hur du kan jobba med dig själv för att skapa bättre, mer öppna och välmående relationer

PS. Vi önskar att få se många av er våga använda kameran och vi hoppas även att ni som är i relation tar en date tillsammans i soffan med en (1) gemensam skärm. Kvällen kommer att innehålla några reflektionsfrågor som du antingen kan besvara själv, tillsammans med en vän eller partner där du sitter, eller om du önskar bli ihopparad med någon annan i eventet så finns möjlighet till det.

Eventet spelas in och kommer kunna ses i efterhand (länk skickas på email efteråt).

Om Relate Love Lab

Vi tror att framgång i romantiska relationer börjar hos dig själv - med förståelse för dina behov, värderingar och beteendemönster i en relation. Därför har vi startat en inspirerande utbildningsserie med fristående online-event tillsammans med erfarna psykologer och relationsexperter för att hjälpa dig bli mer medveten om hur du är och vad du vill ha och behöver i en relation, tillsammans med förmågan att kunna uttrycka detta.

Varje event i The Love Lab har ett specifikt tema där vi blandar den senaste relationsforskningen med praktiska övningar, mindfulness, reflektioner och verktyg för att du ska bli bättre på relationer.

Om kvällens talare

Varannan vecka bjuder vi in en till två talare som får dela med sig om sina kunskaper, erfarenheter och övningar i ett ämne som dom väljer tillsammans med oss.

Malin Rapp

Malin Rapp

Expert inom hjärn- och lyckoforskning

Malin Rapp är en internationell talare och research-strateg inom hjärnforskning och motivationspsykologi, som arbetar med att inspirera ledare att skapa en mer hållbar tillväxt på sina arbetsplatser. Malin är hyllad för hennes kunskaper och unika förmåga att binda samman forskning med praktiskt utförande. Hennes inspirerande sätt att presentera teorier och konkreta verktyg har gett henne flera återkommande kunder, så som:

  • Spotify
  • Storytel
  • Ericsson
  • Handelshögskolan i Stockholm
  • Harvard University
  • World Wildlife Fund

Sagt om Relate Love Lab

”Vad jag fick ut av kvällen? Hopp. Rörd till tårar bara av tanken.”

”Såååå givande! 🙏💕🌈 TACK! ❤️”

”Sårbart, upplysande, bra tips och värme. Det gav verkligen något!”

”Väldigt starkt! 🙏😭♥️🌟”

”väldigt fint och inspirerande”

"Tack för att ni skapar ett så tryggt, lärorikt och underbart space! Jag känner mig redan lite tryggare där jag har osäkerheter och utmaningar - och är så nyfiken på att utforska mer fokuserat nu efter dom frågor som ni ställde och alla bra tips! ❤️"

"Behaglig och inkännande känsla av detta. Bra upplägg med föreläsningar varvat med korta egna övningar, både reflekterande och praktiska."

"Första gången jag deltar och visste inte vad jag skulle vänta mig, men jag tyckte detta var väldigt värdefullt. Tycker det är jätteskönt att veta att andra även har samma frågor och funderingar och att man kan ta del av andra personers tankar kring det."

Relate

Om Relate

Relate är ett tankeledande relationsbolag med syfte att hjälpa människor till hälsosammare och mer meningsfulla relationer.

Appen Relate Boost hjälper er som par att utveckla er relation genom dagliga forskningsbaserade utmaningar. Appen Relate Date hjälper dig som är singel att hitta någon baserat på dina värderingar. Relationspodcasten Så Kan Det Gå ger dig inspiration och tips för sundare, mer hållbara relationer. Välkommen till Relates värld - välkommen till ett liv med bättre relationer - för kvalitén på våra relationer sätter kvalitén på våra liv!