Nyhet: Mindfulness appen 💜 Relate

Vi är glada och stolta över att samarbeta med Mindfulness Appen som med sina meditationer strävar efter att ge sina användare mer medvetenhet och närvaro i sina liv. Våra visioner är lika – vi vill öka människors välmående på olika plan.

Nyhet: Mindfulness appen 💜 Relate

Vad har mindfulness med kärlek att göra, kanske du tänker?

Mycket mer än vad de flesta kanske skulle tro. Vi skulle till och med vilja hävda att mindfulness är själva nyckeln till djupa och meningsfulla relationer. För oss är mindfulness en praktik och övning för att leva med mer närvaro och medvetenhet. Att vara mer här och nu och samtidigt vara mer medveten om vad som händer i oss, våra sinnen och våra känslotillstånd.

Vi tror att kvalitén i möten med andra styrs av vår förmåga att vara närvarande i mötet. Att verkligen kunna lyssna på den andra personen utan att flyga iväg i tankarna eller börja tänka på vad man ska svara eller säga härnäst. Då känner vi oss sedda och hörda och får en starkare känsla av samhörighet. Så ju större närvaro vi har, desto starkare blir mötet.

Det är även vår övertygelse att en huvudingrediens i de bästa relationerna och ofta det som karakteriserar en medveten relation, är nivån av medvetenhet av jaget hos individerna. Alltså vår förmåga att vara i kontakt med oss själva och våra känslotillstånd. Ju mer medvetna vi är om hur vi fungerar, våra mönster och sår från tidigare upplevelser och hur de påverkar oss i olika situationer, desto mer medvetna blir vi även över hur vi reagerar i dessa situationer. Den medvetenheten ger oss en distans till våra reaktioner och så småningom kan vi mer och mer välja hur vi reagerar, och leva och agera mer utifrån vårt högre jag eller den bästa versionen av oss själva, istället för det ego- och rädslo-drivna jaget. Har vi förmågan att känna in vårt känslotillstånd och dessutom kan kommunicera detta till vår partner, blir det tusen gånger lättare att förstå och hjälpa varandra i olika situationer.

Sen har forskning påvisat att mindfulness överlag ökar vårt välmående genom att bl.a. minska stress, öka koncentrationsförmågan och ge bättre sömn. Och ju bättre vi själva mår, desto mer kapacitet har vi till att kunna möta vår partner, även när det kärvar.

För att hjälpa fler till starkare och mer meningsfulla relationer genom mer närvaro och medvetenhet inleder vi nu ett samarbete med Mindfulness appen. Appen är en av de första och största meditationsapparna i Sverige med kurser, program och enskilda meditationer för att få in mer närvaro och medvetenhet i olika delar av livet, där Relate nu hjälper till att utöka innehållet inom just relationer och dejting.

I samband med Alla hjärtans dag lanserar vi nu två olika meditationer i appen, utformade och inspelade av vår psykolog Josefine Yrjans. De finns på både svenska och engelska, där den ena är en meditation man kan göra för att grunda sig och bli mer närvarande inför dejten, och den andra är en meditation man gör tillsammans med en annan person för att komma till en starkare närvaro och kontakt i mötet.

Meditation för singlar – Grunda dig själv inför dejten:

Den här meditationen hjälper det att slappna av, samla och grunda dej själv inför en date eller ett kärleksmöte. Du guidas till att känna dej mer trygg, öppen och levande i din kropp. Vilket gör att du kan gå in i ett möte med större närvaro, nyfikenhet och autenticitet. Du får lära dej tekniker som hjälper dej att:

  • Förankra dig i nuet och kunna stanna med dina egna upplevelser
  • Visualisera och starka de kvalitéer som du vill ta med dig in i mötet
  • Hitta uppmuntrande fraser och en vänlig inre dialog

Meditationen för par – för djupare kontakt:

En skön relationell meditation som ökar närvaro och kontakt, både med dej själv och din partner. Ni bjuds in till ett varande som ger utrymme för att notera, känna och lägga märke till det som väx stund för stund. Med inslag av enkla frågor får ni dela med er och bli lyssnade till. Att kunna uttrycka sig autentiskt och bli sedd på ett mer innerligt sätt är ofta djupt tillfredställande och väcker tillit och glädje. Njut av stunden och magin som alltid finns där, några andetag bort.

Du hittar meditationerna i Mindfulness Appen: https://zr4y9.app.goo.gl/QpvU

Relate x GoOn samarbete för att hjälpa fler hitta kärlek på nytt efter uppbrottet

Relate x GoOn samarbete för att hjälpa fler hitta kärlek på nytt efter uppbrottet

Med Go Ons expertis och erfarenhet kring just uppbrottet av en relation hoppas vi kunna hjälpa fler att ta sig igenom denna ofta väldigt svåra upplevelse och utmaning, och så småningom bli redo för att hitta kärleken igen.
Date Night: Upplev Alla hjärtans dag på ett nytt sätt

Date Night: Upplev Alla hjärtans dag på ett nytt sätt

Date Night kommer bjuda in till ett lugnt och tryggt utforskande för er där ni kan vara med från tryggheten av ert eget hem. Oavsett om ni bara har setts några gånger eller varit tillsammans flera år, så är det alltid värt att fira kärleken.